İletişime Geç
Bizi Ara +90 (212) 944 45 50 Bize Yaz +90 (549) 590 90 95

Haber

Ofis

Villa

Konut

Son Araman (“beylikdüzü” Tüm ilanlar Satılık Ev)

Fırsat Projeleri
eEtrolife

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

eEtrolife

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

eEtrolife

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Projenizi gönderin Ücretsiz olarak yayınlayalım. Hemen Başla
Querencia

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Riverside Life Residence

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

Fırsatı Hemen Yakala sag
Courtyard Platinum

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Phuket Health & Wellness Resort

Phuket Health & Wellness Resort

Küçük Erenköy plajına birkaç adım mesafede, Kıbrıs Girne'de Cyprus Construction imzasıyla yükseliyor

Fırsatı Hemen Yakala sag

E-Sunum Hizmeti Verdiğimiz Projeler

E Sunum

Projede Frısat E-Sunumlar hakkında daha fazla proje ve bilgi almak için

Detaylı Bilgi Al sag

Senetle Araba Alma

Senetle araba alma işlemi kişiler ile peşin fiyatın ödeme gücüne bağlı olarak aylara bölünerek taksitle ödenmesidir. Senetle araba almak isteyen bir kişi araba fiyatının üzerine %2 veya daha fazla bir miktarda kâr payı ile karşılaşmaları olasıdır.

Senetle Araba Alma
18.10.2019 - Cuma

Senetle araba alma işlemi kişiler ile peşin fiyatın ödeme gücüne bağlı olarak aylara bölünerek taksitle ödenmesidir. Senetle araba almak isteyen bir kişi araba fiyatının üzerine %2 veya daha fazla bir miktarda kâr payı ile karşılaşmaları olasıdır. Senetle ödeme yaptığınız için bu kâr payı her ay fiyatın üzerine eklenmektedir. Senetle araba alma işlemini gerçekleştirdikten sonra ödeyebileceğinizden emin olmanız gerekmektedir. Her ay ödediğiniz sırada o ayki senet size iade edilir. Ancak ödeme güçlüğüne düşer ve geciktirirseniz.

Senet sahibi alacağını tahsil etmek için yasal yollara başvurabilir. Bununla beraber, senetle araba alırken genellikle ön ödeme yani peşinat istenir. Ön ödeme ödendikten sonra karşınıza bir ödeme planı sunulur. Ödeme planı ile beğendiğiniz aracı alabilirsiniz. Senetle araba alırken peşinatı satıcı belirler. Peşinat arabanın genelde %25 ine denk gelir. Ancak bazı durumlarda arabanın peşinat miktarını siz belirleyebilirsiniz. Böylece aylık ödenecek taksit miktarını azaltıp düşürebilirsiniz. Peşinatı ne kadar fazla verirseniz aylık taksit miktarı aynı oranda azalır.

Senetle Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Senetli ödemelerde alınacak arabanı vadesi 48 ay iken 36 aya çekilebiliyor. Bu nedenle vade konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Ayrıca ödeyememe durumlarında alacağınız bilgilendirmeniz yasal yollara başvurmasına engel olacaktır. En azından süre tanınması açısından iletişime geçilmesi gerekir. Ayrıca araba alma işlemini tamamlandıktan sonra ödediğiniz her ay için aldığınız senedi imha etmeniz gerekir. Tanıdığınız olmayan bir yerden senetle araba alma işlemini gerçekleştirirken daha önce görmediğiniz olaylar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle daha önce bu işi yapmış tecrübeli ve satıcının da güvenli biri olup olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Satıcı, senedin ödemesini eğer zamanında almazsa yasal yollara başvurabilir. Bu nedenle senedinizin ödeme tarihini unutmamanız gerekir.  Aksi takdirde böyle ufak nedenlerden dolayı arabanızdan olabilirsiniz.
 

Senetle Araba Almak Güvenli Midir?

Senetle araba almak hem alacaklı hem de almak isteyen kişi tarafından diğer ödeme şekillerine nazaran risklidir. Arabayı alacak kişi arabanın kontrollerinin yapıldığından emin olması gerekir. Arabanın eksiği olmaması için iyi analiz edilmesi gerekir. Alacağınız araçtan şüpheleriniz var ise iyi bir ekspertiz hizmeti ile aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Veya daha önceden tanıdığınız araç ile bilgi birikimi olan kişilere aracını gösterebilirsiniz. Senetle araba almak kısmen güvenli ve riskli bir yöntemdir.
 

Senetle Araba Nasıl Alınır?

-Düşündüğünüz ve beğendiğiniz aracı seçin.

-Beğendiğiniz aracın peşinatını ödeyin.

-Ruhsatı kendi üstünüze devredin ve noterden alın.Arabayı alacağınız satıcı arabayı sizin ertesi gün satmamanız için haciz koyar.

-Senetleri imzalayın ve nüshalarını alın.

-Zamanı gelen senetleri ödeyin ve o ayın senedini geri alın. Aldığınızda imha etmeniz önerilir.

-Eğer belgelemek isterseniz zamanı gelen ödemelerinizi banka yoluyla satıcıya ödeyebilirsiniz.
Araba satın alınırken faiz oranı toplam peşin fiyat üzerinden belirlenmelidir. Ödemeler düzenli olursa araçtaki haciz kalkar ve araba sahibinin olur

Senetle Araba Almanın Riskleri Nelerdir?

Arabayı teslim aldığınız andan itibaren araç sizindir. Ancak, aracın üzerine haciz koyulduğundan arabayı satamazsınız. Satıcılar arabayı ertesi gün satmamanız için böyle bir yol seçerler. Arabanın ödemesini son aya kadar ödediğiniz takdirde araba tamamen sizin olacaktır. Ödeme esnasında araba satıcıya aittir. Senetleri ödeme gücüne göre ayarlarken aylık senet şeklinde ayarlanırsa sizin daha rahat bir ödeme şekline kavuşmanız sağlanır. Aniden büyük bir borçla senet yapılır ise sizi zorlayabilir.


Senetle Araba Alma Şartları Nelerdir?

-Senetle araba almak için her ay düzenli bir gelire ihtiyacınız bulunmaktadır.

-Senetle araba alırken satıcıya düzenli bir geliriniz olduğunu belgeler ile ispatlamanız gerekmektedir.

-Eğer düzenli bir gelire sahip değilseniz veya belgelenebilir bir geliriniz yok ise satıcılar size senetle araba satma işlemini gerçekleştirmez.

-Eğer senetle araba almak isteyen kişiler emekli ise belgelenebilir bir maaşınız var ise senetle araba alabilir.

-Ancak satıcılar bunun için bir gayrimenkul veya değerli malı ipotek olarak göstermenizi isteyecektir. Bu şartları sağladıktan sonra senetle araba alabilirsiniz.

Senetle Araba Almanın Avantajları Nelerdir?

Senetle araba almanın tek avantajı bankalar ile uğraşmak zorunda kalmamanızdır. Bankalar size gerekli olan krediyi vermedikleri zaman senet ile alım alternatif bir yöntem olarak kullanılabilir.
Bazı sistemli satışlarda faiz ya da herhangi bir fark ödenmez.

-Kendi ödeme gücünüze taksit miktarını belirleyebilirsiniz.

-Peşinatsız senetle araba alma imkânı bulunur.

-Banka kullanmazsınız.

Senetle Araba Almanın Dezavantajları Nelerdir?

-Yüksek faiz oranları ile karşılaşabilirsiniz.

-Ödemeyi tamamen yapana kadar araç sizin olmaz.

-Güven unsuru senetli satışlarda daha ön plandadır.

-İpotek gösterme

-Faiz oranlarını satıcının kendisi belirler.

-Rehin ve noter masrafları bulunur.

Senetle Araba Almak Mantıklı Bir Yöntem Midir?

Senetle araba almak eğer kredi seçenekleriniz yok ve bankalar ile durumunuz iyi değilse biraz beklemelisiniz. Eğer acil olarak bir vasıtaya ihtiyacınız var ise senetle araba alma işlemi değerlendirilebilir. Senetle ödemeler diğer ödeme şekillerine göre daha riskli olduğu için herhangi bir riskte hiç hoş olmayan durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Senetle araba alma işi ödeme gücüne bağlı olarak değişir. Ve eğer acil olarak ihtiyacınız var ise mantıklı bir seçenek olacaktır. Ancak bir süre bekleme olanağınız var ise ayrıca kullanılabilen bankalar var ise senetle araba almak mantıksız olacaktır.

Senetle Araba Nereden Alınır?

Senetle araba almak isteyen kişiler galeriden, tüzel kişilerden alabilir. Satıcılar sizin adınıza kredi çekerek size senetle araba satar. Galericiler özellikle büyükşehirlerde kolay bulunduğundan birçok kişi senetle araba alma işlemini orada gerçekleştirir. Ancak yine de güvenli ve uzun yıllardır tanıdığınız bir kişi var ise oradan almanız sizin adınıza daha yararlı olur.

Senetle Araba Almak Mı Faizsiz Sistemlerle Almak Mı?

Yukarıda saydığımız gibi senetler araba almanın birçok olumsuz yanı bulunmaktadır. Bu nedenle faizsiz araba almayı düşünebilirsiniz. Taksitle araba almanın en kolay yöntemi olan faizsiz sistemleri Birevim, Eminevim, Birikimevim, Hedefevim gibi sistemler aracılığı ile alabilirsiniz. Bu sistemler üzerinden sadece taksitle araba değil ayrıca taksitle faizsiz ev de satın alabilirsiniz. 



 

yukarı