Parsel Sorgulama konusunda yeni düzenlemeye gidilmesinin ardından vatandaşlar arasında Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? sorusu sıkça sorulur oldu. Biz de bu yazımızda Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır? konusunda bilgi vereceğiz.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Parsel Sorgulama hizmetini internet ortamına taşıdı. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan bu hizmet sayesinde ücretsiz olarak herkes Parsel Sorgulama yapabiliyor. Peki Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?
Parsel Sorgulama
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sitesinde bulunan Parsel sorgulama ekranına girdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

Parsel Sorgulama bu ekranda 4 farklı şekilde yapılabiliyor. İdari, Coğrafi ve Adres şeklinde 3 ana başlık karşınıza çıkacak. Siz hangi şekilde aramak isterseniz ona tıklayabilirsiniz. Parsel Sorgulama işlemi Ada ve Parsel numarası ile Coğrafi koordinatlar ile Adres ile ve Harita Ekranından seçerek yapılabilir.
İdari Parsel Sorgulama

Parsel Sorgulama ekranında İDARİ yazan kısma tıkalrsanız karşınıza İdari Parsel Sorgulama menüsü açılacaktır. Bu ekranda il, ilçe, köy ve mahalle kısımlarını doldurduktan sonra ada numarasını girmeniz gerekiyor. Eğer ada numarası yoksa bu alanı boş bırakabilirsiniz. Eğer hem ada hem de parsel numarasını bilmiyorsanız Coğrafi arama yapmanız gerekiyor.
Coğrafi Parsel Sorgulama

Eğer sorgulamak istediğiniz parselin ada ve parsel numarasını bilmiyorsanız COĞRAFİ yazan kısma tıklayarak Coğrafi Parsel Sorgulama menüsünü kullanabilirsiniz. Parselinizin koordinatlarını Google Earth, Google Maps, Yandex Harita gibi uygulamalardan bulabilirsiniz. Daha sonra enlem ve boylamı doğru şekilde girerek parsel sorgulama yapabilirsiniz.
Adres Parsel Sorgulama

Parsel Sorgulama yapmanın bir diğer yolu da parselin adresini girerek sorgulama yapmaktır. Coğrafi koordinatları, ada ve parsel numarası bilmiyorsanız bu menü işinize yarayacak. Sorgulama yapmak istediğiniz Parselin adresini girerek doğrudan parsele ulaşabilirsiniz.