KONUTDER Başkanı Altan Elmas, orta yaş ve üzeri tüketicinin nakdini mevduatta tuttuğunu belirtirken, gençlerin ise kampanyalı konut projelerinden faydalandığını söyledi.
Konut projeleri için sunulan ödeme kampanyaları gençlerin de dikkatini çekiyor. Müteahhitler evlerin yüzde 70'ini 25-45 yaş arası gençlere sattıklarını belirtirken, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.
Yeni Şafak gazetesine açıklamalarda bulunan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, tablonun gençlere dönmesine ilişkin, "Cebinde parası olan orta yaş üstü yatırımcı şu anda mevduatta durmayı tercih ediyor. Gençler ise kira ödemektense kendi evlerine geçmek ve kira vermek yerine evlerinin taksitlerini ödemek istiyor. Bu açıdan bakıldığında son kampanyalarımızda gençlere çok uygun" ifadelerini kullandı.
Altan Elmas, gelir sahibi 25-45 yaş arası gençlerin ev talebininin bulunduğunu anlatarak, "Biz Sur Yapı özelinde de bunu gözlemliyoruz. Son kampanyamız olan ‘Mutlu Evler Türkiye’ buna en güzel örnek. Ama kampanyalarımızdan cebinde parası olan orta yaş üstü kişiler de sıkça yararlanıyor. Kampanyalar onlar için de cazip. Daha az peşinat ve daha düşük taksit ödeyerek birikimlerine dokunmadan ev sahibi oluyorlar" şeklinde konuştu.
METİN GÜL: 10 KONUTTAN 7'Sİ GENÇLERE
Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül de son dönemde yaptıkları satışlarda 10 konuttan 7'sini 25-45 yaş arası gençlere satmaya başladıklarını kaydederek, "Beykent'te 30 dönümlük arazi üzerinde konumlandırılan Avenue İstanbul projemizde de aynı trendi görüyoruz. İnşaat yaptığımız bölgede genç beyazyaka nüfusu fazla ve bu gençler kendi evlerinde oturmak istiyor. Satış ofisleri gençlerşe doluyor. Projemiz 736 daire, 40 ofis, 170 mağazayı barındıran bir AVM’den oluşuyor. Avenue İstanbul’da metrekare birim fiyatları lansmana özel 4 bin liradan başlıyor" diye konuştu.