Bolu Gölcük'te inşa edilecek Gölcük Bungalov Evleri, bölgeyi turizm açısından cazibe merkezi haline getirecek. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bungalov Evlerinin Bolu için çok önemli olduğunu söyledi.
Gölcük'e yapılacak olan bungalov evlerle ilgili bir açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu’nun turizmde cazibe merkezi olması için önemli bir adım” diye konuştu.
Bolu Belediyesinin internet sitesinde yer alan habere göre Gölcük Tabiat Parkı’nın nadide güzelliğinin korunarak, daha çok turist çekebilmesi için hazırlanan proje Bolu Belediyesi tarafından yapılıyor. Proje kapsamında göl alanı dışında kalan sahada hiçbir ağaca dokunulmadan ‘orman evleri’ inşa edilecek.
BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Milli Parklar Genel Müdürlüğü birlikte mevcut doğal ortamın ve güzelliklerimizin korunduğu ortaklaşa bir proje hazırladık. Bu proje, koruma kullanma dengesi ile hazırlandı. Tabiat bizim nimetimiz ve Allah’ın bize bahşettiği en büyük zenginliğimiz. Tek bir ağaca zarar gelmesi ya da bir tek ağacın kesilmesi söz konusu değil. Planlı programlı bir çalışma yürütüyoruz. Tamamen gölalanı dışında, ağaçlar arasında küçük orman evleri yapıyoruz. Bu projenin Türkiye’de ve dünyada örnekleri mevcut. Tabiatın Kalbi Bolu’ya ve onun incisi Gölcük’e yakışacak, doğasıyla uyumlu bir turizm projesi bu. Burası sadece Bolu’nun değil, Türkiye’nin göz bebeği! Bu doğa harikasını korumak ve sahip çıkmak da bizim sorumluluğumuzda. Gölcük bu proje gerçekleştiğinde de bugün olduğu gibi yine tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olacak" şeklinde konuştu.
Belediyeden yapılan açıklamada ayrıca projeye ilişkin şu bilgiler verildi, "Gölcük’ün doğal güzelliklerinin daha çok insana ulaşması için hazırlanan proje için uzun süredir çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla ortaklaşa bir süreç yürütüldü, bölgede yer alan büyük-küçük tüm ağaçların konum ve çapları ölçüldü ve bu ölçümlere göre ağaçların arasında kalan boş alanlara da orman evleri(bungalovlar) vaziyet planı üzerinde planlandı. Ayrıca plandaki orman evleri sahada aplike edilerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından da yerinde kontrol edildi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü son kontrollerinden sonra vaziyet planına da onay verdi. Titizlikle yapılan bu çalışma ve defalarca yerinde yapılan kontroller sonucunda hiçbir ağaca zarar vermeyecek şekilde orman evlerinin yerleri tespit edildi ve bu plan doğrultusunda bir süreç başlatıldı. Çalışmalar tamamlandığında doğa ile uyumlu ve ağaçların ortasında kalacak orman evleri halkın kullanımına açılmış olacak."
Amaçlarının tabiatın güzelliğini daha çok insanla buluşturmak olduğunun altını çzine Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Bizim amacımız tabiatın güzelliğini daha çok insanla buluşturmak. Ağaçları Bolu’nun kadim sakinleri olarak görüyoruz ve onların huzurunu bozmadan bu projeyi oluşturmak için gece gündüz çalıştık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile her ağacın yerini teker teker inceledik, projeyi oradaki doğal ortama uygun şekilde konumlandırdık. Biz kendimizden eminiz, kimse merak etmesin. Bu proje üzerinden rant elde etmek, ortalığı karıştırmak isteyenlere de kulak asmasınlar. Proje tamamlandığında Bolu tarihine, doğasına ve kültürüne uygun bir turizm projesi kazanmış olacak." ifadelerini kullandı.
BUNGALOV EVLERİ
Bungalov evler, doğaya dost pansiyon tarzı küçük ahşap yapılar olarak da tanımlanabilir. Doğal malzemelerle yapıldığı için ekolojik dengeyi koruyan Bungalov evleri, doğayla uyum sağlamaktadır. Ormanlık alanlarda, göl kenarlarında konforlu ve huzurlu yapılar olarak da bilinen Bungalov evleri, özellikle Burdur, Kızılçam ve sığla ormanlarıyla kaplı Karacaören Gölü kenarında bulunurlar.
Bu arada Bungalov evleri dış görünüşleri şirin ve huzurlu görünürken, içi de sağlıklı bir yaşamın kapısını aralıyor. Bungalov evleri, içerisinde oksijen sirkülasyonu olması nedeniyle ahşap ev romatizma, astım gibi birçok hastalığı önlemesiyle tercih edilmektedir. Yaşayan prefabrik evler olarak da bilinen bungalov yapılar betonarme evlere göre daha düşük maliyetli ve daha uzun ömürlü olmalarının yanı sıra aynı zamanda yapımı da kısa sürede tamamlanmaktadır.