Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü sırasında hayata geçirdiği başarılı ve planlı projeleri nedeniyle, sektörün yakından tanıdığı ve sevdiği Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilmesi sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Sektörde yaşanan sıkıntıları yakından bilen ve alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren Murat Kurum’un Bakan olmasını değerlendiren gayrimenkul sektörünün önde gelen bir çok ismi, sektörün kısa sürede gelişerek ivme kazanacağı görüşünde.
Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilmesini değerlendiren İnşaat sektörünün önde gelen temsilcilerinden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “Sektördeki sorunları çözecek bir isim” yorumunda bulundu.

Tamer Özyurt: “Tarihi bir seçim sürecinin ardından belirlenen yeni kabine öncelikle herkese hayırlı uğurlu olsun. Murat Kurum, sektörün içerisinden işin mutfağından gelen biri. Kendisi en son uzun yıllar Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü yaptı ve başarılı işlere imza attı. Aynı başarıyı yeni görevi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda da sergileyeceğini ve güzel hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum. Özellikle gayrimenkul sektöründe olan tüm sorunların kısa sürede çözüleceği inancındayım.” Açıklamasını yaptı.

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır: “Sektör daha hızlı mesafe kazanacak” dedi.
Abdüssamet Bahadır: “Sayın Murat Kurum, sektörden tanıdığımız bir isim. Sektörü bilen, sektörün sorunlarını çok iyi tespit etmiş ve çözüm odaklı çalışan bir bürokrat. Emlak Konut’ta çok başarılı işler yapmış birisi. O nedenle bu makama en uygun isim olduğu kanaatindeyim. Gayrimenkul sektöründe hızlı karar almak ve uygulamaya geçirebilmek çok önemli. Kendisinin tecrübesi ve dinamikliği nedeniyle önümüzdeki dönemde sektör olarak hızlı mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” Değerlendirmesinde bulundu.

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık: “Kentsel dönüşüm hızlanacaktır” açıklaması yaptı.
İhsan Çulhalık: “Sayın Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı görevine getirilmesinin son derece doğru olduğu görüşündeyim. Gayrimenkul sektörünün yapılanmaya ihtiyacı var ve sektörü bilen ve bizleri anlayacak birinin göreve gelmesi bizi mutlu etti. Kendisi sektörün artılarını ve eksilerini çok iyi bilen bir bürokrat. Ayrıca kentsel dönüşüm sürecini ve işleyiş konusunda çok ciddi birikim ve alt yapısı bulunuyor. Kentsel dönüşüm ve imar barışı konusunun hızlanması için de gereken çalışmaları en doğru şekilde gerçekleştirecektir. Kendisinin bizlerin taleplerini anlayarak sorunların çözümü için var gücüyle çözüm üreteceği kanısındayım. “ diye konuştu.

İkiel Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ekşi: “Planlı kentleşme konusunda da katkısı olacaktır” açıklaması yaptı.
İsmail Ekşi: “Yeni yönetim sistemi ve yeni kabine ülkemiz için hayırlı olsun. Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı olması sektör adına umut verici bir gelişme. Sektörün içinden gelen, tüm detaylara hakim ve donanımlı bir isim. Yüksek öngörüsü kararlı ve dinamik icraatlarını yakından gördük. Hem kampanyaları hem de planlı kentleşme çalışmalarını takip ettik. Bundan sonra sadece gayrimenkul sektörü değil, ülkenin planlı kentleşme konusunda da büyük katkısı olacaktır. Bu konularda tecrübeli olması büyük kazanç. Kendisini tebrik ediyor sektöre katkılarının devamı konusunda başarılar diliyorum” diye konuştu.