İletişime Geç
Bizi Ara +90 (212) 944 45 50 Bize Yaz +90 (549) 590 90 95

Haber

Ofis

Villa

Konut

Son Araman (“beylikdüzü” Tüm ilanlar Satılık Ev)

Fırsat Projeleri
eEtrolife

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

eEtrolife

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

eEtrolife

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Projenizi gönderin Ücretsiz olarak yayınlayalım. Hemen Başla
Querencia

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Riverside Life Residence

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

Fırsatı Hemen Yakala sag
Courtyard Platinum

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Phuket Health & Wellness Resort

Phuket Health & Wellness Resort

Küçük Erenköy plajına birkaç adım mesafede, Kıbrıs Girne'de Cyprus Construction imzasıyla yükseliyor

Fırsatı Hemen Yakala sag

E-Sunum Hizmeti Verdiğimiz Projeler

E Sunum

Projede Frısat E-Sunumlar hakkında daha fazla proje ve bilgi almak için

Detaylı Bilgi Al sag

Emlakçılık Sertifikası Nedir Nasıl Alınır

Emlakçılık sertifikası nedir sorusu, gayrimenkul sektöründe konut alanı da, satanı da yakından ilgilendire ve acil düzenlene gerektiren bir konu.

Emlakçılık Sertifikası Nedir Nasıl Alınır
27.07.2018 - Cuma

Emlakçılık Sertifikası Nedir;  Emlak Müşavirliği Yasası 2018’in yasallaşması ve Resmi Gazete’de yayımlanması ile emlak danışmanlığı mesleği sadece, emlakçılık yetki belgesi  alanlar tarafından icra edilebilecek.

Emlakçılık Sertifikası Nedir?

Emlakçılık sertifikası konusu sektörde özellikle, emlakçıların büyük önem gösterdiği konuların başında geliyor. Yeni mesleki düzenleme sonrasında sertifikası olmayan emlakçı işletmelere ruhsat verilmemesi öngörülüyor. Taşınmaz ticari hakkında yönetmeliğin, Resmi Gazete'de yayınlanmasını ardından  yürürlüğe girmesi ile ortaya çıkan emlakçılık sertifikası uygulamasının sektörde bir düzenleme ve disiplin getirmesi bekleniyor. Artık, her önüne gelen veya isteyen emlakçılık yapamayacak. Bunun için uyması gereken koşullar ile alınması zorunlu olan yetki belgesi ve emlakçılık sertifika olacak.

Emlakçılık Sertifikası Nasıl Alınır?

Emlakçılık Sertifikası, Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu Müdürlüğü tarafından verilir. Yeni  yasal düzenleme ile birlikte yurt içinde gerçek ve tüzel kişilere gayrimenkullerin alımı, satımı, kiralanması, kiraya verilmesi, parselasyon yapılması, hukuki prosedürün yerine getirilmesi, imar, ekspertizlik ve şehir plancılığı faaliyetlerinin yürütülmesi için emlak danışmanı yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu nedenle de, Emlak Danışmanlığı Sertifika Programının sonunda başarılı olan kursiyere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Sertifika Programlarına Kayıt Şartları

Kayıt  koşulları: 18 yaşını doldurmuş olmak, en az lise mezunu olmak, emlak müşavirliği mesleğini bilfiil yürüttüğünü resmî olarak belgelendirenlerde bu şart aranmaz, internet tabanlı emlakçılık sertifika programları, kayıtlar yıl boyunca devam etmektedir. Sertifika programına kaydolma hakkını kazanan adayların ön kayıtları yıl içinde kesintisiz olarak alınır. Her kurs başlangıcı kesin kayıt yapılmak suretiyle devam eder. Programa kayıt için gerekli belgeler, Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi İktisadi İşletmesi GMK Bulvarı 122-7 Maltepe/ANKARA adresine gönderilmek zorunda.

Emlakçılık Sertifikası Kesin Kayıt İşlemleri

Kursiyerlerin; başvuru koşulları ve kayıt için gerekli belgeler bölümünde belirtilen belgeleri eksiksiz olarak Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi İktisadi İşletmesi’ne teslim etmeleri, ve Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi İktisadi İşletmesi ile MEB tarafından belirlenen mali yükümlülükleri yerine getirmiş olmaları gerekiyor.

Emlakçılık Sertifikası Kayıt Silme

Azami öğrenim süresi sonunda sorumlu olduğu sertifika programında geçerli mazeretine istinaden verilen ek sınav hakkı da dahil 4(dört) sınav hakkını kullandıktan sonra başarısız olan kursiyerlerin kaydı MEB kararı ile silinir. Kursiyerlerin uyması gereken disiplin kurallarına aykırı hareketlerden dolayı MEB ve Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonunun yetkili kurullarının alacağı öğrenim hakkına son verilmesi kararıyla kaydı silinir. Kaydı silinen kursiyer herhangi bir hak talep edemez.

Emlakçılık Sertifikası Kayıt Yenileme İşlemleri

Herhangi bir sebepten dolayı kaydı silinenler Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Emlak Akademisi İktisadi İşletmesi ile MEB tarafından belirlenen mali yükümlülükleri yerine getirerek tekrar ilgili sertifikasyon programına kayıt yaptırabilir.

Emlakçılık Yetki Belgesi Kimden Alınır?

Emlakçının başvuru tarihinden itibaren, aranan koşulara sahip olup olmadığı yedi iş gün içinde il müdürlüğü tarafından bir tutanakla tespit edilerek; koşulları uygunsa, başvuru tarihinden itibaren on gün içinde emlakçılık yetki belgesi alabilecek.Verilen emlakçılık yetki belgesinin süresi ise, 5 yılla sınırlı olacak. Öte yandan; Mesleki eğitim, Bakanlık, Millî Eğitim Bakanlığı, kamu kurumları, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları da bahse konu mesleki yeterlilik belgesini vermeye yetkili olacak.

Emlakçılık Yetki Belgesi  İçin Aranan Şartlar

Yetki başvurusunda, 12’ nci maddede olması gerektiği beyan edilen koşullar şunlar. emlakçının, meslek odasına kayıtlı olması, gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması,  gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin bu alandaki faaliyetlerini yürütmek için görevlendirdikleri ve yetkilendirdikleri temsile yetkili kişilerinin, şubelerde ise şube müdürünün; 

18  yaşını doldurmuş olması, en az lise mezunu olması, iflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı icra ve iflas kanunu hükümlerine göre itibarının yerine gelmiş olması,  konkordato ilan etmemiş olması, kasten işlenen bir suçtan dolayı veya affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma gibi suçlarda ceza almamış olmaları. Temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı ulusal yeterliliğine dayalı mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerekmekte.

Emlak Danışmanlığı İşletmelerinde Aranacak Şartlar

12. Madde ile belirtilen emlak danışmanlığı işletmelerinde aranacak şartlar ise şu şekilde;

Bahse konu emlak işletmesinin net alanının en az 30  m2 olması, içinde idari büro ve kabul yeri ile 14 üncü maddenin birinci fıkrasının (l) bendinde belirtilen dosyalama işleminin fiziksel olarak yapılması durumunda arşiv bölümü bulunması, hizmetin düzenli, sistemli ve hızlı bir şekilde verilmesini sağlayacak miktar ve özellikte masa, dolap, koltuk ve benzeri malzeme ile bilgisayar, internet, telefon, tarayıcı ve faks gibi teknik donanıma sahip olması yasal zorunluluk olarak belirlenmiş.

yukarı