Elektrik, Su, Doğalgaz Abonelik Ücretleri; ikamet ettiğimiz konutumuzda kullandığımız ve zaruri olan temel ihtiyaçlar kapsamında olan giderlerimizden. Bir konut satın aldığımızda ya da konut kiraladığımızda ilk önce o evin elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini belli bir teminat- ücret karşılığında kendi adımız üzerine kaydını alırız. Elektrik, Su, Doğalgaz Abonelik Ücretleri her yıl için ayrı ayrı belirlenir ve abonelik işlemleri sırasında, söz konusu oranlar üzerinden resmi işlemler yapılarak, konut veya işyeri kullanıcıları abone olur.
Elektrik Su Doğalgaz Abonelik Ücretleri 2018 Yılı!
İkamet edeceğimiz konut veya çalışacağımız yeni işyerine taşındığımızda, zamanımızı en çok alan ve kişisel olarak bizzat ilgilenmemiz gereken işlerin başında doğalgaz, su ve elektrik abonelik işlemleri gelir Eğer bahse konu konut veya işyerine ilk kez abonelik uygulaması yapılacak ise, abonelik ücretleri o yılın TÜFE oranına göre tahsil ediliyor.
Elektrik Abonelik Ücreti 2018 Yılı
Elektrik, Su, Doğalgaz Abonelik Ücretlerinden; Elektrik aboneliğinin yapılabilmesi için üzerine aboneliği alacak kişinin ibraz etmesi gereken evraklar: kira sözleşmesi, DASK poliçesi, tesisat numarası ve nüfus cüzdanı. Öte yandan elektrik aboneliği ücreti de belli kullanım alanı ve abone özelliklerine göre farklı uygulanıyor. Bu kapsamda Sanayi ve Ticarethaneler için 60,5 TL, Mesken, Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler için 21,3 TL, Tarımsal Sulama, Aydınlatma ve diğer gruplar için ise 28,7 TL olarak alınıyor. Elektrik kesme ve bağlama bedeli ise damga vergisi dahil 129.01 TL.
Su Abonelik Ücreti 2018 Yılı
Aynı şekilde su aboneliğinin de yeni kiracı tarafından yapılabilmesinin temini için nüfus cüzdanı, kira sözleşmesi, DASK poliçesi ve tesisat numarası gerekiyor. Kiracıların su aboneliği ücreti ise, 2017-2018 yılı için 133,20 TL olarak tahsil ediliyor. Su abonelik ücreti, peşin tahsil edildiği gibi, ileriye yönelik taksitlendirilerek faturalara yansıtılabiliyor.
Doğalgaz Abonelik Ücreti 2018 Yılı
Son olarak doğalgaz aboneliğinin de yapılabilmesi için nüfus cüzdanı, kira sözleşmesi ve tesisat numarasının ibra edilmesi gerekiyor. Kiracılar için uygulanan doğalgaz abonelik ücreti ise, 406 TL olarak tahsil ediliyor ve istenilmesi halinde abonelik ücreti iki taksit olarak faturaya yansıtılabiliyor.
Abonelikleri Üzerine Almamanın Cezası
Kiracıların konut veya işyeri kiralamalarında; elektrik, doğalgaz ve su aboneliğini yasal açıdan üzerine almaları zorunlu olduğu gibi, abonelik; ilerleyen zamanda konutun tahliyesi esnasında veya kullanıma bağlı borçlanmalarda yaşanabilecek sorunları da önlemiş olur. Öte yandan, kiracının abonelikleri kendi adına almaması halinde ise, KDV dışında 90 TL ceza bedelini ödemek zorunda kalıyor.
Elektrik Su Doğalgaz Abonelikleri Ne Zaman Açılır?
Yeni kiracı; elektrik su doğalgaz abonelikleri için sabah mesai başlangıç saati itibariyle başvuru yapmaya başlarsa ve kurumlar birbirine çok uzak değilse, aynı gün içinde 4-5 saatte bütün gerekli abonelik işlemleri tamamlanabiliyor.