Taş Devri çizgi filminin ünlü karakterleri Çakmaktaşların evi gerçek oldu. Bolu'nun 10 bin yıllık geçmişi olan ilçesi Seben, taş devrinden kalma kaya evlerini turizme kazandırıyor. Seben'deki kaya evler ve taş restoranlar beğeni topluyor.
Bolu'nun az bilinen ilçelerinden Seben, coğrafi ve tarihi geçmişiyle büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Bugün yılda binlerce turisti ağırlayan saklı bir cennete dönüşen Seben, Posta gazetesinde yer alan habere göre özellikle Frigya Uygarlığı’ndan kalma, kayalar içine oyulmuş ve Çakmaktaşlar’ın evini andıran Kaya Evleri, turizm meraklılarının uğrak noktasına dönüştü.
Bölge İçin Hareket Planı Hazırladık
Konuya ilişkin açıklama yapan Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, kaya evlerinin turizme açılmasının ilçenin turizm potansiyeline ve markalaşmasına büyük katkısı olduğunu belirterek, "Doğanın tarih mirasına ev sahipliği yaptığı ilçemizi Türkiye’de ve dünyada markalaştırmak için bir harekat planı hazırlayarak yola koyulduk" ifadelerini kullandı.
Kaya Evler Taş Restoranlar
Başkan Özbağ, Frigyalılar'dan kalma Çeltik Deresi, Hocaş, Kaşbıyıklar, Yuva, Solaklar ve Alpagut köylerinde kaya evlerinin olduğunu hatırlatarak, "Hatta Osmanlı İmparatorluğu’nda Fetret Devri sırasında Mehmet Çelebi’nin de bu kaya evlerinde saklandığı biliniyor. Solaklar Kaya Evlerimizin bulunduğu bölgede hızlı bir çalışma yaptık, altyapı faaliyetlerimizi tamamladık, bungalov evler inşa ettik. Kısa süre içinde turizme kazandırdığımız bölgede kalmak isteyenler bugün, randevu için sıraya giriyor. Yine aynı bölgede bir Taş Restoran inşa ettik. Burada tamamen bölgemize özgü, organik gıdaları misafirlerimize sunuyoruz. Bungalov evlerimize ilave olarak inşa etmeye başladığımız taş evleri de en kısa zamanda hizmete açacağız." şeklinde konuştu.
Taş Devri
ABD kaynaklı televizyon için yapılmış bir çizgi film dizisi olan Taş Devri, 1960'lı yıllarda ekranlarda gösterime başlamıştır. Son bölümü 1966'da yayımlanan dizinin yapımcısı ise Hanna-Barbera Productions'dır. Dizi yayından kalkmasına rağmen televizyonlarda günümüze kadar etkisini göstermiştir.