İletişime Geç
Bizi Ara +90 (212) 944 45 50 Bize Yaz +90 (549) 590 90 95

Haber

Ofis

Villa

Konut

Son Araman (“beylikdüzü” Tüm ilanlar Satılık Ev)

Fırsat Projeleri
eEtrolife

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

eEtrolife

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

eEtrolife

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Projenizi gönderin Ücretsiz olarak yayınlayalım. Hemen Başla
Querencia

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Riverside Life Residence

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

Fırsatı Hemen Yakala sag
Courtyard Platinum

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Phuket Health & Wellness Resort

Phuket Health & Wellness Resort

Küçük Erenköy plajına birkaç adım mesafede, Kıbrıs Girne'de Cyprus Construction imzasıyla yükseliyor

Fırsatı Hemen Yakala sag

E-Sunum Hizmeti Verdiğimiz Projeler

E Sunum

Projede Frısat E-Sunumlar hakkında daha fazla proje ve bilgi almak için

Detaylı Bilgi Al sag

"Kurtköy 2019'Da İstanbul'un Merkezi Olacak"

Lens Yapı Yönetici Ortağı Mert Kutlu, yeni projeleri Lens İstanbul hakkındaki detayları ve gelecek proje planlarını projedefirsat.com’a anlattı.

14.12.2017 - Perşembe

Lens Yapı Yönetici Ortağı Mert Kutlu Kurtköy’ün kalbinde hayata geçirdikleri Lens İstanbul projesinin detaylarını ve yeni projelerine dair bilgileri projedefirsat.com mikrofonuna aktardı. Kutlu aynı zamanda inşaat sektörüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.



“Lens İstanbul İlk Projemiz”

Lens Yapı hakkında bilgi veren Lens Yapı Yönetici Ortağı Mert Kutlu, şöyle konuştu: “Lens Yapı 2015’in sonunda kurulan bir ortaklıktan oluşuyor. 4 firma olarak Lens Yapı’yı kurduk. Ekonomik güçlerimizi ve deneyimlerimizi birleştirdik. Güçlü finansal yapısı olan bir şirket bulduk. Kurtköy bölgesinde yatırımlarımızı yapıyoruz. Bu anlamda ilk projemiz Lens İstanbul projesi.”

“Kurtköy, 2019’da Merkez Bölge Olacak”

Kutlu, lokasyon olarak Kurtköy bölgesini seçme nedenlerine değinerek, “Öncelikle İstanbul’da gelişen ilçelere baktık. Bu ilçeleri değerlendirirken çeşitli filtreler uyguladık. Öncelikle bölgenin ulaşım akslarına olan yakınlığı önemli bizim için. Yer altı ve yer üstü ulaşımı, metro, karayolları gibi faktörler bizim için etkendi. Bu yüzden Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yanı olan Kurtköy bölgesinin gelişmekte olduğunu gördük. Kurtköy bölgesine oldukça fazla altyapı yatırımları yapılıyor. 2019’da Kurtköy her şeyin merkezi haline gelecek diyebiliriz.” Dedi.

Bölgeye Çok Fazla Talep Var

Lens İstanbul’un sahiplerine ferah bir yaşam alanı sunacağının altını çizen Kutlu, sözlerini şöyle sürdürdü. “Biz Lens Yapı olarak Kurtköy’ün kalbi olacak bir noktada bir semt merkezi yaratıyoruz. Semt merkezi derken şunu kast ediyoruz: Kapalı bir AVM Değil, insanların açık caddelerde yürüyebileceği, bu semt çarşısına geldikleri zaman manavından terzisine kadar, noterinden bankasına kadar her aradığını bulabileceği bir çarşı yapılanması yaptık. Dükkanlarımızı satışa çıkarmadık, tek yönetim altında yöneteceğiz. Böylece büyük perakendecileri de bu bölgeye çekmeyi planlıyoruz. Kiralamalarımız da başladı. Bölgeye talep çok fazla.”

"Tüm Yatırımcılara Hitap Etmek İstiyoruz"

Tüm yatırımcılar için geniş yelpazeli bir çalışma yaptıklarını belirten Mert Kutlu, “Burada 1+1’den 4+1’e kadar değişen dairelerimiz var. Bu dairelerimiz de kendi içerisinde ayrılıyor. Örneğin 1+1’den bahsedersek, small, medium, large, x large olarak metrekare bazında farklılık gösteriyor. Bunu yaparken yatırımcımız her türlü yatırımcıya hitap etmekti. Bir kişi düşük metrekareli 1+1’de oturmak isterken diğer bir yatırımcı yüksek metrekareli yatırım yapmak istiyor. Biz bu yelpazede herkese bir ürün sunmak istedik. O yüzden bu şekilde yaptık. Bütün dairelerimizin balkonu mevcut. Günümüzde birçok projede daireler çok küçük, minimum metrekarelerde oluyor ve balkon gibi nefes alabilecek alanlar olmuyor. Bizim 100 bin metrekare satılabilir konut alanımız var, toplam inşaat alanımız 200 bin metrekare. Yani 1’e 2 inşaat yapıyoruz. Bu da şu anlama geliyor: Sosyal alanları fazla. Yeşil alanları fazla. Her dairenin kapalı otoparkı mevcut. Burada insanların dışarıda da zaman geçirebileceği bir proje yarattık.” Dedi.

“Lens İstanbul, Türkiye’nin ve Anadolu Yakası’nın En Büyük Projelerinden Biri”

Lens İstanbul’un prim potansiyeli hakkında da bilgi veren Kutlu, sözlerine şöyle devam etti: “Biz geçen sene 2016 yılının Haziran ayında satışa çıktık fakat öngöremediğimiz süreçler oldu. Darbe girişimi, ekonomik belirsizlikler gibi. 2016 kötü bir süreçti fakat ona rağmen 1 yıl içerisinde satışlarımızın yüzde 60’ını tamamladık. Projemiz anayol üzerinde olduğundan dolayı burada bir bilinirliğimiz oldu. Havalimanına olan yakınlığımızdan dolayı Türkiye çapında bir bilinirliğimiz oldu. Herkesin havalimanları ile bir bağlantısı olduğunu düşünürsek ya Sabiha Gökçen ya da Atatürk Havalimanı’nı kullanacak. Sabiha Gökçen’de indikten 500 metre sonra bizim projemiz görünüyor. Genele baktığımızda insanlar yatırımlarını bu bölgede değerlendiriyor.  Biz burada 800 milyon Türk Lirası getirili bir proje yaptık. Yaklaşık 450 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bölgedeki yatırımlarımız sadece bu projemizle kalmayacak. Burada bir diğer projemiz var, Lens İstanbul’un 2. Etabı olarak planladığımız. Bu ikisini topladığımız zaman Türkiye’nin ve Anadolu Yakasının en büyük projelerinden biriyiz şu an.”

Yüzde 10 Peşinatla Daire Sahibi Olmak Mümkün

Lens İstanbul’da kaba inşaatın bittiğini belirten Kutlu, projenin son durumu ve ödeme seçenekleri hakkında şunları söyledi: “Projemizde kaba inşaatımız bitti. Yaklaşık 15 aydır devam eden bir inşaat sürecimiz var. 2018’in Eylül-Ekim ayı gibi inşaatları tamamlayıp teslim etmeyi planlıyoruz. 72 ay vade farksız, yüzde 10 peşinatlı ödeme planlarımız var. Kişiye özel ödeme seçeneklerimiz var. Firma bünyesinde finansmanımız var. Buraya gelen bir yatırımcı yüzde 10 peşinatla, kolay ödeme planlarıyla, isterse yarısı şu an, yarısı teslimde olacak şekilde ya da uzun vadeye yayarak, bizim banka limitlerimizi kullanarak, bankadan mortgage alarak ya da bizim firma bünyesinde vadelendirme yaparak projeden daire sahibi olabilirler.”

Yeni Projeler Yolda

Lens Yapı’nın yeni projeleri hakkında bilgi veren Kutlu, gelecek yatırımları ile ilgili, “Lens Yapı olarak burada bu projemizi bitirdikten sonra 2-3 ay içerisinde tam karşı parselimizdeki projemizde başlayacağız. Orada da yaklaşık 250 bin metrekare kapalı alanı olan, ortalama 1000 dairelik ve 30 bin metrekarelik çarşısı olan bir projeye daha başlayacağız. Toplamda Lens 1 ve Lens 2 olarak adlandırırsak 2 bin metrekareden fazla ve 60 bin metrekarelik ticari alanı olan bir projeyi bitirmiş olacağız. 2-3 ay içerisinde 2. Etapta çalışmalarsa başlamayı planlıyoruz. Orada da ruhsatlarımızı aldık. Karşıda Pegasus Havayolları’nın otoparkı var, orda da kira kontratımız bitecek. Oraya da 1-2 ay içerisinde başlarız.” Dedi.

“Konut Satışları Katlanarak Devam Edecektir”

Gelecek yıla dair öngörülerini paylaşan Mert Kutlu, 2018’de konut satışlarının katlanarak devam edeceğine vurgu yaparak sözlerini şöyle noktaladı: “2016 gibi kötü bir yılda bile 1 milyon 350 bin adet konut satıldı. 2017’de bu rakamın 1,5 milyonlara gelmesi planlanıyor. TÜİK verilerine göre. Biz de bunu satışlarımızla doğru orantılı olarak görüyoruz. 2018’in daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz. Türkiye’de bir deprem riski var. Olası bir depreme karşı Türkiye’de, özellikle de İstanbul’da 300 binden fazla konut risk altında. Vatandaşlarımızın ne can ne de mal güvenliği var. O yüzden konut alımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Aynı zamanda genç bir nüfusa sahibiz. 29 yaş ortalaması var Türkiye’de. İnsanlar ekonomik özgürlüklerine kavuşunca hemen konut alıyorlar. Ardından da araç alıyorlar. Zaten Türkiye’deki iki lokomotif sektör de bunlar. Ayrıca sosyal medya sayesinde artık insanlar nitelikli konut projelerinden haberdarlar. İnsanlar artık çarpık kentleşmenin ortasında yaşamak istemiyorlar. O yüzden Türkiye’de konut satışları üzerine koyarak devam edecektir. Herkes belli bir daralma var mı? Diye soruyor. Belli bir fiyat skalasının üzerinde bir daralma yaşanabilir ama 500 bin liranın altındaki ve yeni üretilen konutlarda herhangi bir sıkıntı görmüyoruz. Satışların üzerine ekleyerek devam edeceğini öngörüyoruz.”

yukarı