İletişime Geç
Bizi Ara +90 (212) 944 45 50 Bize Yaz +90 (549) 590 90 95

Haber

Ofis

Villa

Konut

Son Araman (“beylikdüzü” Tüm ilanlar Satılık Ev)

Fırsat Projeleri
eEtrolife

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

eEtrolife

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

eEtrolife

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Projenizi gönderin Ücretsiz olarak yayınlayalım. Hemen Başla
Querencia

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Riverside Life Residence

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

Fırsatı Hemen Yakala sag
Courtyard Platinum

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Phuket Health & Wellness Resort

Phuket Health & Wellness Resort

Küçük Erenköy plajına birkaç adım mesafede, Kıbrıs Girne'de Cyprus Construction imzasıyla yükseliyor

Fırsatı Hemen Yakala sag

E-Sunum Hizmeti Verdiğimiz Projeler

E Sunum

Projede Frısat E-Sunumlar hakkında daha fazla proje ve bilgi almak için

Detaylı Bilgi Al sag

Bitcoin İle Ev Almak Mümkün Mü?

Bitcoin, sanal para veya kripto para olarak hayatımıza girmeye başladı. Dijital dünyada üretilen Bitcoin şimdi de gerçek hayata konut sektörü ile girmeye başladı. Öyle ki ABD'nin Teksas eyaletinde sanal para birimi Bitcoin ile ev satışı gerçekleşti. Bitcoin ile ev alma işlemi Avrupa'da da gündeme geldi. Peki Bitcoin ile ev almak mümkün mü?

Bitcoin İle Ev Almak Mümkün Mü?
04.01.2018 - Perşembe

Bitcoin, sanal para veya kripto para olarak hayatımıza girmeye başladı. Dijital dünyada üretilen Bitcoin şimdi de gerçek hayata konut sektörü ile girmeye başladı. Öyle ki ABD'nin Teksas eyaletinde sanal para birimi Bitcoin ile ev satışı gerçekleşti. Bitcoin ile ev almak Avrupa'da da gündeme geldi. İngiliz Knox Group, Dubai'de yapacağı 325 milyon dolar değerindeki konut ve ticari gayrimenkul projesini Bitcoin karşılığında satışa çıkardığını duyurdu. Türkiye'de de Miavita adlı projeyi gerçekleştiren firma yetkilileri Bitcoin ile satışa açıklamıştı. Devlet denetimlerinden geçemediği için pek çok yatırımcının yakın ilgi gösterdiği sanal para birimi Bitcoin için gayrimenkul sektörün önemli aktörleri ev almak için Bitcoin para biriminin tercih edilmesini erken olarak görüyor.

bitcoin

1 Bitcoin'in şu anki piyasa değeri 15 bin 067 dolar, Türk Parası ile 56 bin 804 TL. Peki Bitcoin nedir?

Artık küresel bir olgu haline gelen ve yeni nesil bir dijital para birimi olan Bitcoin, takma ismi Satoshi Nakamoto olan ve Avustralyalı olduğu öğrenilen Craig Wright isimli bir yazılım uzmanı tarafından 2008 yılında matematiksel temelleri atılan bir kripto para birimidir. En önemli özelliği hiçbir otorite tarafından kontrol edilmemesi olan Bitcoin, herkesin üretebileceği bir sanal para. Özellikle Ocak 2017 yılında patlama gerçekleştiren Bitcoin, sanal cüzdanlar sayesinde online alışverişlerde çok kullanılmaya başlandı. Ülkemizde de kullanılmaya başlanan Bitcoin bir çok ülke tarafından tanınmaya başlandı. Bitcoin ve sanal para teknolojilerini İngiltere, Estonya, Japonya, ABD, Çin, İsveç, Danimarka, Hollanda, Finlandiya, Güney Kore ve Avustralya gibi ülkeler kullanıyor.  Öyleki, Bitcoin Japonya ve İsveç’de Bitcoin resmi ödeme yöntemi olarak kabul edilmiş. Ayrıca Japanya'da bitcoin piyasasının büyüklüğü Çin ve ABD’yi de geçmiş durumda. Devlet denetimlerinden geçemediği için de pek çok yatırımcının dikkatini çeken Bitcoin şimdi de gayrimenkul sektörüne girmeye başladı. Sanal para böylece ev satışıyla gerçek paraya dönüşüyor. Bunun ilk örneği ABD'nin Teksas eyaletinde yaşandı. Teksas'ta yapılan bir emlak satışında tüm satış işlemleri Bitcoin ile yapıldı. Evi satan kişi daha sonra elde ettiği sanal paralarını ABD doları cinsine dönüştürdü. Böylece ilk kez Bitcoin gerçek hayatta yerini almış oldu. Amerika'daki bu gayrimenkul satışını İngiltere ve Türkiye izledi. İngiltere merkezli İngiliz Knox Group, Dubai'de yapacağı 325 milyon dolar değerindeki 1133 dairelik lüks projedeki 653 daireyi Bitcoin karşılığında satışa çıkardı. 2019 tamamlanacak ve İki tane 40 katlı kuleden oluşan Aston Plaza ve Rezidans ismini alacak projeden 33 bitcoin karşılığında stüdyo daire alınabilecek. 

bitcoin

Benzer bir durumda Türkiye'de yaşandı. Ankara'da yapılan Miavita adlı proje de dairelerini Bitcoin ile satılacağı duyurdu. Proje Yönetim Firması Sahibi Erdal Daldaban, proje ile ilgilenen 2 kişinin Bitcoin ile daire alımı yapmak üzere firmaya başvuru açıkladı. Bu satışların gerçekleşmesiyle Türkiye'de de Bitcoin üzerinden ilk satış gerçekleşmiş olacak. 

Dünya Gazetesi yazarlarından Leyla İlhan, sanal para Bitcoin'in Türkiye emlak sektörüne girmesiyle ilgili sektörün önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği mülakatın sonuçlarını köşesinde paylaşmıştı. Gayrimenkul sektörü yöneticileri Bitcoin üzerinden konut satışına çok temkinli yaklaşıyor. Bitcoin üzerinden ev almanın Türkiye'de de yaygınlaşabileceği düşünen firma sahipleri Bitcoin kullanılmasının şu an için erken olduğunu belirtiyor. 

feyzullah yetgin

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, Bitcoin ile satış için "Düzenleme ve kontrol yapılmadan kullanılması sistemi suistimale ve birçok maniplasyona açık hale getirebilir" açıklamasında bulundu. Buna rağmen Bitcoin ile konut satışı sistemin yaygınlaşmasının çok uzun bir süreç almayacağına da dikkat çeken Feyzullah Yetgin, mamunun bu konuda bir düzenleme yapması halinde Bitcoin'nin yaygın kullanım alanı bulacağını ifade etti. Yetgin, güvenlik önlemleri alındığında gayrimenkul sektörünün sürece hızlı reaksiyon vereceğini söyledi.

altan elmas

SUR YAPI Yönetim Kurulu ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas da, Bitcoin ile satış için: "Çok yeni bir para ve ödeme sistemi. Geleceğe dair kalıcı olup olmayacağı konusunda Merkez Bankası'nın, devletlerin tavrı önemli. İleri ki yıllarda yaygınlaştıkça bir ödeme aracı olarak kullanılabilir. Şu anda ise Bitcoin ile konut satmam. Çünkü Bitcoini harcayabileceğimiz yan alanlar olmadığından, şu anda bu zor" dedi.

Erden Timur'dan Bitcoin İle Ev Satışı Yorumu!

erden timur

Nef İcra Kurulu Başkan Erden Timur, bitcoin ile gayrimenkul satışının, konut sistemlerini daha hızlı ve güvenilir bir altyapıda geliştirebileceğine değindi. Timur, Dubai ve İsveç’te dijital para birimi olan bitcoin ile gayrimenkul satışının başladığına, bu konuda öncü olan şirketlerin daha çok fayda sağlayacağına ve sistemlerini daha hızlı ve güvenilir bir altyapıda geliştirebileceğini ifade etti.

Dünya üzerinde Bitcoin ile emlak satın alabilecek şehirler:

1. Miami, Florida


ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Miami'nin Coral Gables bölgesinde bir ev 6 milyon dolardan (yaklaşık 1.600 BTC) satıldı. Bitcoin birkaç yıldır Miami gayrimenkul piyasasının bir parçası durumunda.

2. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri


İngiliz Knox Group, Dubai'de yapacağı 325 milyon dolar değerindeki konut ve ticari gayrimenkul projesini Bitcoin karşılığında satışa çıkardı. Satıcılar, stüdyo daireleri 33 BTC'den satıyor. 

3. New York


Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri New York'ta bulunan Magnum Real Estate firması, Manhattan'ın East Village şehrinde son zamanlarda yenilenmiş daireler için depozit ve alımlar için Bitcoin'i kabul ediliyor. Özgürlük Toye olarak bilinen tesis, bu yüzyılda iş yapma biçimimizdeki büyük değişimi temsil etmektedir.

4. Lake Tahoe, California


ABD'nin batı yakasında yer alan California eyaletinde bulunan Lake Tahoe'nin gözde tatil beldesi de Bitcoin'i kabul ediyor. İsimsiz bir alıcı, yakınlarda 42 daireli bir tesiste Bitcoin ile 1.4 dönümlük bir mülk satın aldı. 

5. Bali, Endonezya


Endonezya'da bulunan Bali'de bir alıcı bir villa için toplam 800 Bitcoin harcadı.

6. Ankara, Türkiye


Ankara'da yapılan Miavita adlı proje de dairelerini Bitcoin ile satılacağı duyurdu. 

Emlak Editörü
Gayrimenkul Sektörüyle ilgili 8 yılı aşkın süredir emlak haberleri hakkında bilgiler sunuyor.
yukarı