İletişime Geç
Bizi Ara +90 (212) 944 45 50 Bize Yaz +90 (549) 590 90 95

Haber

Ofis

Villa

Konut

Son Araman (“beylikdüzü” Tüm ilanlar Satılık Ev)

Fırsat Projeleri
eEtrolife

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

eEtrolife

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

eEtrolife

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Projenizi gönderin Ücretsiz olarak yayınlayalım. Hemen Başla
Querencia

Kıbrıs'ta Ayrıcalıklı Bir Yaşam

Kıbrıs'ta %35 peşinat ve 47 ay vade avantajıyla 236.000 Sterlinden başlayan fiyatlarla ev sahibi olun, yatırımınız size 10 yılda geri dönsün, döviz bazında yüksek kira avantajından faydalanın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Riverside Life Residence

Riverside Life Residence

Riverside Life Residence Noyanlar inşaat tarafından İskele Longbeach bölgesinde inşaa edilen 820 konutlu daire projesidir. 

Fırsatı Hemen Yakala sag
Courtyard Platinum

Courtyard Platinum

Kıbrıs'ta %35 peşinat 47 ay vade avantajıyla 109.000 Sterlin'den başlayan fiyatlarla kolayca ev sahibi olun, döviz bazında yüksek kira getirili yatırım fırsatını kaçırmayın

Fırsatı Hemen Yakala sag
Phuket Health & Wellness Resort

Phuket Health & Wellness Resort

Küçük Erenköy plajına birkaç adım mesafede, Kıbrıs Girne'de Cyprus Construction imzasıyla yükseliyor

Fırsatı Hemen Yakala sag

E-Sunum Hizmeti Verdiğimiz Projeler

E Sunum

Projede Frısat E-Sunumlar hakkında daha fazla proje ve bilgi almak için

Detaylı Bilgi Al sag

Bina Tamamlama Sigortası: Rosenberg -Parker Türkiye Öncülüğünde İmzalandı!

Gayrimenkul sektörü yeniliklerle gelişmeyi sürdürüyor. Küresel deneyimiyle Kefalet Sigortası alanında bilinen Rosenberg - Parker’ın Türkiye ofisi, Bina Tamamlama Sigortası’nın Türkiye’deki ilk poliçesinin taraflarca imzalandığını açıkladı.

Bina Tamamlama Sigortası: Rosenberg -Parker Türkiye Öncülüğünde İmzalandı!
23.01.2018 - Salı

Gayrimenkul sektörü yeniliklerle gelişmeyi sürdürüyor. Küresel deneyimiyle Kefalet Sigortası alanında bilinen Rosenberg - Parker’ın Türkiye ofisi, Bina Tamamlama Sigortası’nın Türkiye’deki ilk poliçesinin imzalandığını açıkladı.

Rosenberg - Parker Türkiye CEO’su Meltem Gezen, Bina Tamamlama Sigortası ile Türkiye’deki konut projelerinin 1,5 yıl içerisinde 2 milyar dolarlık bir gayrinakdi kaynakla teminat altına alınmasını tahmin ettiklerini söyledi. Gayrimenkul alanında Konut Satışı düzenlemesinde bahsi geçen Bina Tamamlama Sigortası, konut sahibi olmak isteyenlerin ön ödemeli konut satışı yoluyla edindiği ev için geliştirici firmaya anahtar tesliminden önce yaptığı ödemeleri teminat altına alan bir garanti sözleşmesi olarak tanımlanıyor.

Bina Tamamlama Sigortası uygulamasının Türkiye’deki ilk poliçesi, Rosenberg - Parker Türkiye’nin aracılığında bir sigorta şirketi tarafından Tepe İnşaat’ın İstanbul Ömerli lokasyonunda konumlanan Tepe Aura Evleri projesi için imza altına alındı. Genel olarak Kefalet Sigortası türü olarak da anılan Bina Tamamlama Sigortası sayesinde Tepe Aura projesinden konut sahibi olmak isteyenler konutları teslim alıp alamayacakları endişesi yaşamadan evsahibi olabilecekler.

Konu hakkında bir açıklama yapan Rosenberg - Parker Türkiye CEO’su Meltem Gezen, 3 yıllık emek sonrasında ilk poliçeyi imzalamış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Değerlendirmesinde ayrı KONUTDER ve GYODER üyesi geliştiricilerle  temasta olduklarını anımsatan Gezen, ilk poliçenin kesildiği tarihten bu yana diğer geliştiriciler ile de Bina Tamamlama Sigortası poliçesi hazırlıklarının başladığını ve kısa süre içerisinde bu ürünün yaygınlaşacağını  dile getirdi. Bahsi geçen uygulamanın daha da yaygınlaşması ile 1.5 yıl içerisinde, 2 milyar doların üzerinde bir kaynakla, konut projelerinin tamamlanmasının garanti altına alınacağına dikkat çekti.

İlk Poliçe Tepe İnşaat Aldı!

Meltem Gezen, sektörde son  3 yıldır Rosenberg - Parker’ın, Kefalet Sigortası konusundaki 74 yıllık deneyimleri ışığında Türkiye’deki sigorta şirketlerine; Bina Tamamlama Sigortası konusunda risk analizi ekibi kurma, ürün eğitimleri, reasürans temini ve risk analizi prosedürlerinde hizmet verdiklerini vurgulad��. 

Bina Tamamlama Sigortası için pilot şirket arayışı sırasında,  finansal altyapısı, operasyonel tecrübesi ve projenin uygunluğu gibi kriterleri karşılayan Tepe İnşaat’ın Tepe Aura projesine karar verdiklerini vurgulayan Gezen, Tepe İnşaat ve bir sigorta şirketiyle beraber yürütülen risk analizi sürecinin sonucunda Tepe Aura Evleri sahiplerinin bu sigorta ile teminat altına aldığını söyledi. Türkiye’nin ilk Bina Tamamlama Sigortası poliçesi sahibi sıfatı: Tepe İnşaat ve Tepe Aura Evleri projesine ait.

Bina Tamamlama Sigortası Nedir?

Gayrimenkul yatırımında bahsi geçen Bina Tamamlama Sigortası, bir tür Kefalet Sigortasıdır. Kefalet Sigortası türlerinde olduğu üzere, sigortalı ve sigortacı şeklinde 2 taraf yerine, Bina Tamamlama Sigortası 3 taraflı bir garanti sözleşmesi vasfındadır. Bahsi geçen sözleşmenin tarafları; sigortacı, sigortalı olarak geliştirici şirketler ve lehdar ise bu geliştiricilerden ev alan tüketiciler yani yatırımcılardır. Yani, Bina Tamamlama Sigortası poliçesi; ön ödemeli konut satışı hasılatını garantiliyor ve konut sahibi olmak amacıyla tüketicinin anahtar teslimine kadar geliştiriciye yaptığı ödemeleri kapsıyor. 

Süreç içerisinde, geliştirici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, sigorta şirketi geliştiricinin yerine geçiyor ve konut projesini tamamlayıp, anahtarı teslim etme veya o güne kadar yapılan tüm ödemeleri konut sahibine geri ödeme konusundaki yükümlülükleri üstleniyor.

Bina Tamamlama Sigortası Nasıl Avantajlar Sağlıyor?

Bina Tamamlama Sigortası; tüketicilerin ödemelerini teminat altına alarak olası mağduriyetten korunması olmakla beraber, ülke ekonomisi için de yeni gayrinakdi kaynak sağlaması açısından da fayda sağlıyor. Öte yandan sigorta şirketlerinin prim hacimlerini ve özkaynaklarını arttırmasında fayda sağlayacak olan bu yeni ürün, bankaların da gayrinakdi kredi portföylerinin bir kısmını sigorta şirketlerine devrederek, karşılık ayırma yükümlülüklerini nakdi kredi olarak kullanabilmeleri avantajını da sunuyor. 

Gayrinakdi kredi riskini banka kuruluşlarından sigorta şirketlerine dağıtması ve sağlıklı bir ekonomi yaratması da Bina Tamamlama Sigortası’nın ayrışan özellikleri olarak değerlendiriliyor. Bina Tamamlama Sigortası, aynı zamanda her Kefalet Sigortası türünde olduğu gibi, bilançoda pasif(borçlar) kalem olmaması nedeniyle geliştiricilerin bilançosunu da daha güçlü hale getiriyor.

Bina Tamamlama Sigortası Hızla Yayılacak!

Rosenberg - Parker Türkiye CEO’su Meltem Gezen, Türkiye'de  2023 yılına kadar 6,6 milyon adet konut ihtiyacı olduğunu, bunun da 400 milyar dolarlık bir sektör yaratacağını kaydetti. Gezen, “TUİK verilerine göre ülkemizde her yıl yaklaşık 500 bin yeni konut satılıyor. Ortalama konut satış fiyatı olan 177 bin ile çarparsak, 90 milyar TL’lik hacim yaratan bir sektörden bahsediyoruz. Geçen sene de bütün teşviklerle beraber 700 bin yeni konuta yaklaşmışız. Dolayısıyla Bina Tamamlama Sigortası ürününün hızla yayılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Rosenberg - Parker Türkiye: Gayrimenkul Sektörünün Hizmetinde!

Türkiye’de yedi seneyi aşkın bir süredir, danışmanlık sıfatıyla Kefalet Sigortası ve Bina Tamamlama Sigortası ile ilgili mevzuat çalışmalarından, geliştirici ihtiyacı belirleme, risk analizi prosedürleri, reasürans kapasitesi temini, ürün eğitimi ve poliçe metnine kadar her aşamada çalışma fırsatı bulan Rosenberg - Parker Türkiye, ABD Philadelphia merkezli Rosenberg - Parker’ın yan kuruluşu olarak hizmet veriyor. 

Rosenberg - Parker, Fortune 100 listesinden firmaların da bulunduğu müşteri portföyü ile hem Amerika’da hem de uluslararası platformda Kefalet Sigortası taleplerini karşılayabilen bir brokerlik şirketi olarak yer alıyor. Kurum, bir taraftan Kefalet Sigortası talepleri üzerinde çalışırken, bir yandan da danışman sıfatıyla Türkiye’de Kefalet Sigortasının kullanıla bilinirliği ve yaygınlaştırılması çalışmaları gerçekleştiriyor.

Emlak Editörü
Gayrimenkul Sektörüyle ilgili 8 yılı aşkın süredir emlak haberleri hakkında bilgiler sunuyor.
yukarı