Tasarruflu Isınma Yöntemleri, vatandaşların kış aylarında fazla ısınma bedeli veya yüksek oranda doğalgaz ödememek adına çözüm üretmeye çalıştıkları bir konu. Bu anlamda kışın Tasarruflu Isınma Yöntemleri konusunda bir çok farklı seçenek mevcut. Bu anlamda kışın ısınma çözümleri konusunda ikamet edilen konut, çalışılan işyeri ya da ofisin konumuna veya büyüklüğüne göre ısınma tercihinde bulunmak mümkün.
Ülkemiz coğrafik konumu nedeniyle, kışın soğuk hava yazı da sıcak hava her bölgede ayrı hissediliyor. O nedenle Tasarruflu Isınma Yöntemleri konusundaki tercihlerde yaşanılan bölge ve kent coğrafyasının da önemi var.
Doğalgazla Isıtma
Tasarruflu Isınma Yöntemleri arasında, çevreye fazla zarar vermeyen ve kullanan kişilere de oldukça fazla kullanım kolaylığı sunan doğalgaz ile sistemleri son yıllarda ülkemizde oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. Kış aylarında ısınma ihtiyacını doğalgaz ile yapacak vatandaşların, kombilerinin bakımını kış ayları gelmeden yaptırmaları ve peteklerin havasını almaları gerekir. Kombi, kullanım tekniklerinin de doğru kullanılması tasarruflu ısınma yöntemlerinin kullanılmasında önemli etkenlerdendir.
Sıvı Yakıtlı Merkezi Isıtma
Özellikle büyük kentlerde ve apartman, site gibi yapılarda tercih edilen ve merkezi kazan dairesi aracılığıyla doğalgaz, fuel-oil, dizel ya da motorin yakılarak kullanılan ısıtma sistemlerine, kısaca sıvı yakıtlı ısıtma sistemi denilmektedir.
Elektrikle Isınma
Coğrafik etkilere göre kış ayları doğu kentlerine göre daha ılımak olan kentlerde ki ısınma yöntemlerinden biri de elektrikli ısınma araçlarının kullanılması. Örneğin, bir çok farklı özelliği olan aynı zamanda tasarruflu olan elektrikli ısıtıcı ve sobalar, evde veya işyerlerinde kışın ısınma problemini önemli ölçüde çözmektedir.
Katı Yakıtlı Isıtma
Tasarruflu Isınma Yöntemleri’nden biri de, daha ılıman bölgelerde ısınmada tercih edilen Katı Yakıtlı Isıtma Cihazlarıdır. Bu ısınma yöntemi, en eski katı yakıt sistemidir aynı zamanda. Odun ve kömür ile ısınma, bazı kentlerde hala kullanılan en tasarruflu yöntem olarak tercih ediliyor. Özellikle ılıman havalara sahip Akdeniz kentlerinden tercih edilen bu yöntemin dezavantajı ise, hem çevresel anlamda havayı kirletmesi hem de kullanıcıya fazla iş yükü getirmesi.